Sedmočlanoj porodici Kurtuma donirana krava

0

ZVORNIK – Sedmočlanoj porodici Kurtuma iz naselja Šćemlija, kod Zvornika, uručena je danas muzna krava koju je donirala humanitarna organizacija „Nemanjići“ iz švajcarskog grada Tićina. Donaciju, vrijednu 2.200 KM, uručili su predstavnici humanitarne organizacije „Nemanjići“ Mišo Matić i Slobodan Gajić.

Matić je rekao novinarima da organizacija „Nemanjići“ pomaže višečlanim porodicama sa prostora bivše Jugoslavije donacijama u različitim vrstama robe i stoci.

„Porodicu Milivoja Kurtume, koja ima petoro djece, upoznali smo za Božić kada smo im uručili veš-mašinu“, rekao je Matić i dodao da je tada bilo riječi da se ovoj porodici kupi nekoliko ovaca ili krava, jer su djeci potrebni mlijeko i mliječni proizvodi.

On je najavio da će ova humanitarna organizacija, u skladu sa mogućnostima, nastaviti da pomaže višečlanim porodicama sa prostora bivše Jugoslavije, a posebno iz Srbije i sa Kosova, iz Republike Srpske i Hrvatske.

Milivoje Kurtuma i njegova supruga Dragana, koji su nezaposleni, zahvalili su se predstavnicima „Nemanjića“ na donaciji i naglasili da su ovim poklonom riješeni mnogi problemi vezani za ishranu njihove djece.

Dragana i Milivoje Kurtuma imaju petoro djece – Predraga (14), Angelinu (11), Ginu (6), Radojku (4) i Vitomira (3).

Humanitarna organizacija „Nemanjići“ počela je sa radom u novembru 2009. godine na inicijativu grupe mladih ljudi koji žive i rade u Švajcarskom kantonu Tićinu, a koji su prethodno učestvovali u akcijama prikupljanja pomoći.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare