Sedam godina od ubistva Rade Abazović

0

ROGATICA – Danas se navršava sedam godina od ubistva Rade Abazović iz sela Bjelogorci kod Rogatice, koju su pripadnici italijanskog kontingenta SFOR-a teško ranili u stomak 5. januara 2006. godine, poslije čega je preminula u bolnici u Foči. NJen suprug Dragomir i porodica posjetili su danas Radin grob i prislužili svijeće.


Radin i Dragomirov sin Goran Abazović rekao je Srni da je njihova porodica u tužbi Sudu BiH zahtijevala nadoknadu materijalne i nematerijalne štete, ali da su 2010. godine dobili odbijenicu da nemaju pravo na to.

On je istakao da se u obrazloženju Suda BiH navodi da su pripadnici italijanskog kontingenta SFOR-a vršili svoju misiju u skladu sa mandatom.

Rada Abazović je tokom napada italijanskih karabinjera teško ranjena, ali pripadnici SFOR-a nisu dozvolili da joj odmah bude ukazana pomoć, pa je preminula. U pucnjavi je ranjen i Dragomirov najmlađi sin, koji se kasnije oporavljao u bolnici, kao i Dragomir.

Do napada italijanskih karabinjera došlo je 5. januara 2006. godine. Oni su u jutarnjim časovima opkolili porodičnu kuću Abazovića i počeli da pucaju.

Ispostavilo se da je SFOR greškom napao Abazoviće, jer su tražili sasvim drugu osobu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare