SDS: Načelnik opštine da pokaže domaćinski odnos prema građanima

0

Opštinski odbor SDS-a Pale pozvao je danas načelnika ove opštine Boška Jugovića da pokaže domaćinski odnos prema građanima, bez obzira na pritiske, koje ima od koalicionih partnera i svoje stranke – SNSD-a, a koji se odnose na zapošljavanje i kadrovska rješenja.

Iz SDS-a Pale tvrde da je na području opštine na sceni, kako kažu, progon političkih neistomišljenika.

U saopštenju se dodaje da je Jugović u svojim medijskim istupima potvrdio da ga interesuju samo kadrovske funkcije i ništa više.

U paljanskom SDS-u smatraju da „medijsko pravdanje načelnika Jugovića samo ukazuju na političku izgubljenost i sprovođenje politike SNSD“.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Bojan Ninković zatražio od načelnika opštine odgovore na brojna pitanja poput pitanja u vezi sa firmom „Sarajevoinvest“ i „zašto nije priznao da žalbu za impregnaciju ovoj firmi nije uložio u zakonskom roku od 15 dana“.

„Zašto kao dobar domaćin i zagovornik ekološke svijesti, za šta se svesrdno zalagao u izbornoj kampanji, nije domaćinski odreagovao na vrijeme? Da li zato što nije bio dobar domaćin, zato što radi u korist firme ‘Sarajevoinvest’ ili se kao dobar domaćin bavio političkim neistomišljenicima“, navodi se u saopštenju SDS-a Pale.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović na današnjoj konferenciji za novinare upitao je Koaliciju „Savez za Pale“, koju čine SDS, PDP i NDP, koliko treba vremena da prođe da se politikantstvo zamijeni radom i obavezama prema narodu koji ih je birao.

Reagujući na optužbe „Saveza za Pale“ da vrši mobing nad njihovim stranačkim simpatizerima zaposlenim u opštini, a da se ne bavi pitanjima koja zanimaju građane, Jugović je rekao da ima istu sekretaricu, vozača, šefa kabineta, savjetnike.

On je na konferenciji za novinare na Palama rekao da su samo u periodu primopredaje između bivšeg načelnika i njega predstavnici „oligarhijske prakse“ zaposlili skoro 10 radnika u preduzeća o kojima tako mnogo brinu, uglavnom kadar PDP-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare