SDS: Lokalna vlast SDS-a riješila bi problem reciklaže otpada

0

Opštinski odbor /OO/ SDS-a Pale, povodom sve učestalijih prijava građana sa područja naselja Han Derventa koji se žale na nesnosan smrad koji se širi sa gradske deponije, navodi da je bivša vlast ove lokalne zajednice, predvođena SDS-om, započela projekat postavljana pogona za reciklažu otpada koji je trebalo da bude završen do kraja 2016. godine, čime bi ovaj problem bio riješen.

Iz SDS-a ističu da bi ovim projektom Pale danas imale prvi reciklažni pogon u Republici Srpskoj koji rješava pitanje deponije i odlaganje komunalnog otpada, u kojem bi 70 odsto otpada bilo reciklirano, a 30 odsto odlagano na postojećoj deponiji, čime bi se konačno rješio problem širenja nesnosnog smrada pri ulazu u Pale.

„Opština Pale na čelu sa SDS-ovim načelnikom je sa firmom `Eko projekat` potpisala ugovor o prenošenju prava na dio zemljišta koje se nalazi na lokalnoj deponiji u LJubogošti, gdje je trebao biti postavljen pogon za reciklažu otpada, čime bi bio uspješno riješen problem deponije. Dolaskom na vlast SNSD-ovog načelnika projekat nije završen u planiranom roku, a nesnosan smrad i dalje ugrožava zdravlje lokalnog stanovništva, te onemogućava rad lokalnih ugostitelja“, navodi se u saopštenju SDS-a Pale.

Opštinski odbor SDS-a poziva načelnika opštine Pale Boška Jugovića da konačno počne da ispunjava svoja obećanja za rješavanje ovog problema koja je dao neposredno pred izbore.

U saopštenju SDS-a se navodi da do sada nisu vidjeli nijednu inicijativu, niti sistematsko i plansko djelovanje u rješavanju ovog problema od strane aktuelnog načelnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments