SDS i PUP predstavili penzionu politiku

0

FOČA – Srpska demokratska stranka /SDS/ i Partija ujedinjenih penzionera /PUP/ predstavili su večeras na tribini u Foči penzionu politiku, koja je sastavni dio predizbornog programa koalicije ove dvije stranke.

Kandidat SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Aleksandra Pandurević rekla je da su penzioneri najugroženija kategorija stanovnika u Srpskoj i da je za poboljšanje njihovog položaja potrebno ulagati u realni sektor.

„U Republici Srpskoj ima 45.000 penzionera koji žive od 169 KM mjesečno i mi im garantujemo da nikada nijedan ministar u budućoj vladi neće primiti platu, a da prethodno ne budu izmijenjene penzije, da neće biti povišica plata, a da one ne prate penzije, i da će se penzije usklađivati sa platama“, rekla je Pandurevićeva.

Ona je istakla da SDS nikada neće dozvoliti podizanje kredita, ako on ne znači ulaganje u privredu i otvaranje novih radnih mjesta. „Samo povećanjem broja zaposlenih bolje će se puniti Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje“, dodala je Pandurevićeva.

Zamjenik predsjednika Partije ujedinjenih penzionera Anđelko Veljović naglasio je da će ova stranka tražiti da se Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite podijeli na dva ministarstva, da bi se više pažnje posvetilo problemima penzionera.

On je naveo da punjenje Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje mora biti mnogo bolje.

„Kontrolni organi su dosta tromi i korumpirani i mi ćemo tražiti njihovu bolju organizaciju. Tražićemo da se uplata doprinosa vrši po zaradama, a nikako na najmanju osnovicu, te da se penzije redovno usklađuju sa platama“, napomenuo je Veljović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments