Savjet učenika JU SŠC Pale: Završena akcija „Jedan paketić, jedno dijete“

0

Savjet učenika Srednjoškolskog centra Pale organizovao je, tokom decembra, akciju „Jedan paketić, jedno dijete“.
„Cilj akcije jeste da se djeca iz ugroženih socijalnih i društvenih kategorija osjećaju ravnopravnim članovima društva, ali i da im uljepšamo praznike“, izjavio je za naš portal Marko Simović, predsjednik Savjeta učenika SŠC Pale.

On je, takođe, dodao da je akcija dio projekta mRESUR-a koji se organizuje u nekoliko gradova Republike Srpske, te da je u toku akcije prikupljeno 55 paketića za djecu i omladinu koji borave u Udruženju „Sunce“.

Milenko Vujinović, predsjednik Udruženja oduševljen je akcijom i zahvaljuje se svim srednjoškolcima i profesorima koji su učestvovali.

„Drago nam je da srednjoškolci misle na svoje drugove, ali i one mlađe, koji su korisnici našeg centra, prihvatajući ih kao svoje vršnjake i poklanjajući im svoju pažnju. Osim paketića, srednjoškolci, su im priredili bogat kulturno-umjetnički program, pa je dodjela paketića bila kompletna“, dodao je Vujinović.

„Iskreno se nadam da smo djeci sa posebnim potrebama uljepšali kraj polugodišta, ali i nastupajuće praznike. Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama već godinama se suočava sa finansijskim problemima, stoga apelujem na lokalnu vlast da u narednoj 2015. godini izdvoji mnogo veća sredstva kao donaciju za rad ovog Udruženja i time opravda epitete koji se pripisuju našoj opštini: mladi, sport…“istakao je potpredsjednik Savjeta učenika Slađan Tomić.

„Uprkos svim problemima s kojima se suočavaju djeca, zaposleni i volonteri Sunca ostvaruju zapažene rezultate u sportu, pišu i realizuju projekte iz kojih finansiraju radionice.

World Vision jedan je od najvećih donatora ovom Udruženju, stoga i mi, stanovnici opštine Pale, treba da prepoznamo značaj postojanja i rada „Sunca“ i da damo svoj doprinos u  njihovom daljem radu“, dodao je Tomić

„Na izmaku smo 2014. godine, koja je bila izuzetno uspješna za Savjet učenika naše škole i za Udruženje „Sunce“, nadam se da će nam naredna godina biti ista ili uspješnija od ove godine. Svim članovima Udruženja, srednjoškolcima u svoje lično ime i u ime Savjeta želim srećnu i uspješnu 2015. godinu i srećne i blagoslovene nastupajuće praznike“, zaključuje Tomić.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare