Savić: Opština Pale veliko gradilište

0
Slobodan Savić

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić izjavio je da je ova opština posljednjih godina veliko gradilište i izrazio uvjerenje da će tako ostati i ubuduće. „U punom jeku je izgradnja sportsko-poslovnog centra u Palama, što je projekat na čiju realizaciju ovdašnji sportisti i Paljani čekaju duže od decenije. Tu su i investicije Vlade RS, kao što je izgradnja novog zdanja Ekonomskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo, koja je pri samom kraju, pa su i samo ova dva velika poduhvata dovoljan razlog da budemo zadovoljni“, rekao je Savić za „Fokus“.

Prema njegovim riječima, izgradnju sportske dvorane podržao je predsjednik RS Milorad Dodik, koji je obećao da će pronaći milion i po KM za finalnu fazu radova na objektu, i to tako da 500.000 KM bude obezbijeđeno do kraja godine, a milion KM u toku 2012. godine.

On je istakao da radovi na ovom kompleksu napreduju kako se samo može poželjeti.

„Na ruku su nam išle i povoljne vremenske prilike koje su produžile građevinsku sezonu, pa očekujemo da će građevinski dio posla na samom objektu biti uskoro završen. Vjerujem da će do ljeta 2012. godine sportski dio kompleksa s pratećim spoljnim uređenjem biti potpuno završen i da će dvorana biti i otvorena na Vidovdan“, rekao je Savić.

Savić je izrazio očekivanje i da će naredna zimska sezona na Jahorini biti bolja od prethodnih te da se počnu isplaćivati velika ulaganja Vlade RS u modernu infrastrukturu na skijalištu, kao i velika ulaganja privatnog sektora, prije svega hotelijera, za šta su primjeri hotel „Vučko“ i hotel „Termag“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments