Savić: Novi snijeg donio nevolje

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da je novi snijeg donio nevolje, ali da je većina putnih pravaca prohodna, te da će danas i sutra biti raščišćene i ostale putne komunikacije.

On je najavio mogućnost da sutra bude proglašen prestanak vanrednog stanja ako ne bude novih padavina i dodao da će biti nastavljeni uklanjanje snijega i dežurstva.

Savić smatra da su „Romanijaputevi“, koji su zaduženi za čišćenje regionalnih puteva, ove godine zatajili, jer je prema Podgrabu i Prači očišćena samo jedna traka, a put od Vrhprače do Jahorine, kao i Lukavica – Jahorina još nisu prohodni.

On je novinarima rekao da ni stari put preko Trebevića nije očišćen na dijelovima gdje su nanosi snijega, ali da se nada da će u toku dana i to biti riješeno.

Prema njegovim riječima, snabdijevanje vodom na području Pala je smanjeno i sve dok ne dođe do topljenja snijega biće smanjen dotok vode.

Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ trenutno vrši redukciju, reguliše pritisak i omogućava da sve sredine imaju vodu.

On je podsjetio da je opština pozvala stanovništvo da skida snijeg sa krovova i trošnih zgrada. „I dalje insistiramo da se skida snijeg i obijaju ledenice radi bezbjednosti građana“, rekao je Savić i dodao da sa sportske dvorane na Palama snijeg nije skinut, jer je Nadzorni organ rekao da su statički proračuni pokazali da krov može da izdrži i veću količinu snijega nego što ga ima sada.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=tXE9vSrhsvM&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare