Sastanak sa Višim savjetnikom svjetske banke u Srbiji

0

SOKOLAC – Načelnik Milovan Bijelica i njegovi saradnici sastali su se 1.februara 2013.godine u Svilajncu sa Dobrivojem Budimirovićem Bidžom, Višim savjetnikom Svjetske banke za globalno tržište u Srbiji, bivšim Načelnikom Svilajnca, uglednim privrednikom i visokim funkcionerom SNS-a.

Tema sastanka je bila razmjena iskustava i razmatranje mogućnosti za razne pravce buduće saradnje.

Dobrivoje Budimirović je za vrijeme svojih mandata od malog i nerazvijenog mjesta u Srbiji uspio da razvije opštinu, uredi gradski dio, organizuje i unaprijedi sve procese i aktivnosti u lokalnoj zajednici, obezbjedi uslove za život kao u razvijenim evropskim zemljama. Nakon svojih mandata gosp.Budimirović se kao uspješan privrednik dokazao na svim poljima i stekao brojna poslovna poznanstva u zemlji i svijetu.Sada se, kao saradnik Vlade Srbije aktivno bavi razvojem privrednih veza Srbije sa svijetom.

Načelnik Milovan Bijelica je na sastanku iznjeo detalje zatečenog ekonomskog položaja i neiskorišćenih potencijala opštine Sokolac, kao i svoju odlučnost da učini sve što je u njegovoj moći da bi se opština što prije ekonomski oporavila i obezbjedila bolji život svojim građanima.

Nakon razgovora i sagledavanja mogućnosti i potencijala sokolačkog područja, gosp. Budimirović je iskazao svoju spremnost da Sokolac uključi u svoje projekte i da strane partnere sa kojima radi u Srbiji dovede u Sokolac. Dogovoreni su prvi susreti i dolazak stranih delegacija (Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata) već u drugoj polovini ovog mjeseca. Predmet njihovog interesovanja su ulaganja i saradnja u oblasti turizma, sportskih sadržaja, poljoprivrede, hrane i prerade drveta.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare