Sastanak privrednika u Istočnom Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Privrednici iz Srbije i Republike Srpske sastaće se u četvrtak, 5. jula, u Istočnom Sarajevu s ciljem povezivanja i oživljavanja saradnje metaloprerađivača i „plastičara“ iz Srpske i Srbije.

Sastanak se organizuje uz podršku Univerziteta u Istočnom Sarajevu, odnosno Mašinskog fakulteta i Privredna komora Republike Srpske, a prisustvovaće mu više od 35 privrednika i predstavnici institucija iz Srbije i RS.

Na sastanku će se predstaviti „Grupa Zastava vozila“ iz Kragujevca, sa kojim je Mašinski fakultet Istočno Sarajevo potpisao ugovor o naučno-tehničkoj saradnji.

„Nakon sastanka biće formirana privredna delegacija koja će u septembru posjetiti `Zastava vozila` u Kragujevcu s ciljem proširenja saradnje“, rekao je Srni profesor Mašinskog fakulteta Bogdan Marić.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Ambasade Srbije u BiH, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS, te ministarstava spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, finansija i trezora i civilnih poslova BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare