Sastanak o naučnom skupu o značaju Srpskog Sarajeva u stvaranju Srpske

1

Inicijalni sastanak radi formiranja organizacionog odbora naučnog skupa o temi „Uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske“ biće održan sutra u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Grada Istočno Sarajevo, gradskih opština, kao i predstavnici Univerziteta, najavljeno je iz ove visokoškolske ustanove.

Povodom obilježavanja 30 godina od stvaranja Republike Srpske, te formiranja Srpskog Sarajeva i Univerziteta u Sarajevu Republike Srpske /Srpskom Sarajevu/, Univerzitet u Istočnom Sarajevu planira da 15. i 16. septembra naredne godine, pod pokroviteljstvom grada Istočno Sarajevo, organizuje naučni skup „Uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske“.

Planirano je da kroz nekoliko sekcija budu naučno obrađene teme poput stvaranja institucija Republike Srpske na prostoru Srpskog Sarajeva, zatim uloga i značaj Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske i sarajevskog ratišta u stvaranju i odbrani Republike Srpske, formiranje i rad Univerziteta u Sarajevu Republike Srpske, stradanje srpskog civilnog stanovništva u i oko Sarajeva u toku rata 1992-1995. godine.

Planirano je da budu obrađene i druge značajne teme kojima će biti osvijetljena uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske.

Početak sastanka zakazan je za 12.00 časova.

Snimatelji i foto-reporteri kadrove mogu snimiti na početku sastanka, dok su izjave planirane nakon sastanka.

(www.palelive.com / Srna / Foto: UIS)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nedaj Bože da se na ovakvim skupovima i ovakvoj temi, spomenu Pale!!! Zašto su Pale, kao prostor gdje je formalno i institucionalno stvorena Srpska, prekomjerno kažnjene i to od svoje srpske vlasti???
Zna li neko odgovor!?