Sastanak Džombića i Dodera u zgradi Civilne zaštite RS

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić razmotriće jutros u Istočnom Sarajevu sa rukovodstvom Republičke uprave Civilne zaštite i lokalne zajednice najnovije informacije o situaciji u dijelovima Srpske najteže pogođenim snježnim nevremenom.
Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder rekao je Srni da će nakon sastanka, kome će prisustvovati i neki od članova Džombićevog kabineta, biti poznate današnje aktivnosti predsjednika Vlade Srpske.

Početak sastanka zakazan je za 10.00 časova u zgradi Republičke uprave Civilne zaštite u Istočnom Sarajevu.

Prema Doderovim riječima, danas će biti nastavljeno otklanjanje posljedica obilnih snježnih padavina, posebno imajući u vidu da meteorolozi za naredne dane najavljuju nove snježne padavine.

„Nakon višednevne saobraćajne blokade, trasa do Kalinovika sada je prohodna, a pročišćen je i put do privrednog dobra u Nevesinju“, rekao je Doder.

On je dodao da je dao nalog komunalnim službama, profesionalnim vatrogasnim jedinicama, te dobrovoljnim vatrogasnim jedinicama u opštinama u kojima je zbog snježnih padavina proglašeno stanje elementarne nepogode da pristupe uklanjanju snijega i ledenica sa krovova.

„Sve to potrebno je, ne samo da bi se zaštitila imovina, nego i životi ljudi s obzirom na realnu opasnost koju predstavljaju ledenice“, upozorio je Doder.

Prema njegovim riječima, službe za čišćenje snijega i pružanje pomoći ugroženom stanovništvu za sada raspolažu dovoljnim količinama goriva.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare