Sastanak direktora “Alumine” sa Koordinacionim odborom Sindikata metalaca i rudara

0

ZVORNIK – Direktor Društva „Alumina“ Mile Matić danas je održao sastanak sa članovima Koordinacionog odbora Sindikata metalaca i rudara na kome je razmatrana aktuelna problematika u kompaniji, navodi se u saopštenju za novinare preduzeća “Alumina” iz Zvornika.

Direktor Matić je rekao da se preduzimaju maksimalni napori da se održi proces proizvodnje i rad Fabrike.

Na današnjem sastanku zaključeno je da se sprovode dogovorene aktivnosti oko radnog statusa radnika iz preduzeća „Birač“ AD u stečaju, koji svoj radni angažman nastavljaju u preduzećima „Alumina“ i „Mehanika“ sa svim prethodno stečenim pravima. Na zahtjev Koordinacionog odbora Sindikata metalaca i rudara dogovoreno je da se član 2. Ugovora o radu iz prethodnog perioda briše, jer je, po mišljenju Sindikata, štetan po radnike.

Članovi Koordinacionog odbora insistirali su na isplati drugog dijela februarske plate. Pregovori po ovom pitanju nastaviće se nakon predstojećih praznika.

Pokrenuto je i pitanje da se riješi problem najniže plate u fabrici u skladu sa Zakonom, što se, kako je rečeno, do sada nije poštovalo.

Sindikat metalaca i rudara će učiniti sve da, u okviru svojih nadležnosti, fabrika radi i da, kako je naglašeno, radnici primaju plate, te istovremeno apelovao na sve zaposlene u kompaniji da se maksimalno angažuju na izvršenju svojih zadataka kako bi se obezbijedila optimizacija procesa rada i ostvario kapacitet koji obezbjeđuje rentabilan rad fabrike.

Dosadašnja dešavanja u fabrici, ocijenjeno je, treba da rade nadležni organi, i da, ako se utvrde nezakonitosti, odgovaraju svi koji su u tome učestvovali.

Na današnjem sastanku, dogovoreno je da će sindikat sa poslodavcem u narednom periodu definisati sva pitanja vezano za fabriku i zaposlene radnike.

Sindikat metalaca i rudara pokrenuo je aktivnosti za nabavku uglja za svoje članove.

Današnjem sastanku je prisustvovao i Obrad Belenzada, predsjednik Konfederacije Sindikata metalaca i rudara Republike Srpske, navodi se u saopštenju ove fabrike.

(www.palelive.com / www.zvornikdanas.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare