Šarana jaja djeci sa posebnim potrebama

0

FOČA – Mladi socijaldemokrati /MSD/ Foče uručili su danas 29 školjki vaskršnjih jaja korisnicima alternativnog smještaja u Miljevini kod Foče i 50 školjki za članove Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Tračak nade”.

U SNSD-u ističu da su ove dvije kategorije stanovništva u Foči socijalno najugroženije, te da su na ovaj način željeli da im daju do znanja da nisu same.

“Hristovo vaskrsenje je praznik mira i želimo da pošaljemo poruku ljubavi”, rekao je predsjednik MSD-a Foča Goran Milić.

U rudarskom naselju Miljevina u “samačkim zgradama” smješteno je 20 izbjeglih i interno raseljenih, uglavnom staračkih porodica, a još devet porodica koristi alterantivni smještaj u drugim dijelovima ovog naselja.

U Udruženju “Tračak nade” poklon za Vaskrs, osim 40 članova iz Foče, dobilo je i desetoro djece sa smetnjama u razvoju iz opštine Čajniče.

PODIJELJENA VASKRŠNJA JAJA VIŠEČLANIM PORODICAMA

Opštinski odbor /OO/ SDS-a Foča, u okviru akcije “U susret Vaskrsu”, podijelio je danas 54 korneta vaskršnjih jaja višečlanim porodicama sa područja te opštine.

Poklon za Vaskrs, po dva korneta jaja, dobilo je 27 socijalno ugroženih porodica sa četvoro i više djece iz Udruženja “Opstanak”.

Predsjednik OO SDS-a Nikola Perišić rekao je da je akcija organizovana drugu godinu zaredom i da polako prelazi u tradiciju.

“Ovo je simbolična pomoć, a SDS u svom programu `Bijela knjiga` ima više mjera kako pomoći višečlanim porodicama, poput nacionalne penzije majkama sa četvoro i više djece, te kategorizacije porodica, na osnovu koje bi se pravio plan zapošljavanja u javnim ustanovama i preduzećima”, rekao je Perišić.

Udruženje “Opstanak” okuplja 130 fočanskih porodica sa četvoro i više djece, među kojima su tri porodice sa petoro i dvije sa sedmoro djece.

Predsjednik Udruženja Branka Matović zahvalila je za pomoć koju su dobile najugroženije porodice sa spiska Udruženja, navodeći da je to mali znak pažnje koji će nekima dobro doći.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments