Sarajevsko-romanijskoj regiji ne prijete obilnije padavine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović izjavio je Srni da u Sarajevsko-romanijskoj regiji, odnosno istočnom dijelu Srpske, trenutno nema bojazni od poplava i većih padavina.

Novitović je rekao da je u opštini Trnovo, koja je u posljednjim poplavama pretrpjela najveću štetu, situacija pod kontrolom.

„Opština Trnovo je u svakoj poplavi ugrožena, ali su izuzetno odgovorni u svim preventivnim mjerama. Načelnik Trnova Dragomir Gagović sve shvata ozbiljno, vidio je šta znači preventivno djelovanje“, naveo je Novitović.

On je rekao da se prate vodostaji rijeka, te da su se bujični potoci, koji su stvarali probleme prethodnih dana, povukli u korita.

„Pratimo situaciju. Naša je dodatna odgovornost jer je u Istočnom Sarajevu i sjedište Republičke uprave civilne zaštite“, poručio je Novitović.

On je rekao da je danas izvršen obilazak Novog Grada, Prijedora, Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške i da ima krajeva u kojima su poplavljene poljoprivredne površine.

Novitović je upozorio da u Novom Gradu ima veliki broj klizišta.

On je poručio da je zabrinjavajuća najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda o količini padavina u narednih 30 časova u slivu rijeka Une u Sane.

„Tu nam je potrebna dodatna aktivnost i odgovornost i angažovanje svih službi, i na lokalnom i na republičkom nivou“, rekao je Novitović.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare