Sarajevo i I.Sarajevo se kandiduju za ZOI mladih

0
Grad Istočno Sarajevo i Grad Sarajevo ovih dana pokreću niz aktivnosti usmjerenih na kandidaturu ovih gradova za domaćina Zimskih olimpijskih igara za mlade koja će biti održana 2015. godine, izjavio je Srni zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović. „Jedan dio aktivnosti u ovom procesu su već završili Olimpijsi komitet BiH i olimpijski centri. Sada ćemo zajedno sa Komitetom početi da mobilizujemo sve ključne opštinske, kantonalne, entitetske i institucije BiH kako bi dobili njihovu podršku za realizaciju ove ambicije“, istakao je Živanović.

Prema njegovim riječima, pred gradskim organima su konkretne aktivnosti kako bi se stvari pripremile za posjete evaluacijskih komisija koje će procijeniti kvalitet uslova za održavanje ove sportske manifestacije.

„U toku godine imaćemo cijeli niz evaluacija kako bi krajem godine znali da li smo zvanični kandidati za domaćina Zimskih olimpijskih igara za mlade“, naglasio je on.

Ukoliko bi BiH dobila kandidaturu, kaže Živanović, period do 2015. godine bio bi dovoljan da se gradovi dobro pripreme i osposobe trenutne potencijale koji se ne koriste i određenoj mjeri su zapušteni.

„Jednostavno, potrebno se organizovati u smislu transporta i prijema sportista koji bi dolazili. Imamo dovoljno vremena, pod uslovom da ovaj projekat prihvatimo kao projekat od značaja za BiH, kao nešto što bi nas snažno promovisalo u svijetu i što je u interesu i BiH i njenih entiteta, kao i svih ostalih upravnih nivoa“, ocijenio je Živanović.

(Srna)
Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare