Saradnja univerziteta i britanskog savjeta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković i direktor Britanskog savjeta u BiH Larisa Halilović potpisali su danas Memorandum o saradnji.

Novaković je naglasio da je cilj ove saradnje podučavanje i standardizacija poznavanja engleskog jezika kako osoblja, tako i studenata. On je dodao da je cilj da se podigne nivo poznavanja engleskog jezika, neophodnog u akademskoj zajednici.

“To će, prije svega, koristititi budućim stručnjacima, našim studentima, a naravno i zaposlenom osoblju – asistentima, višim asistentima koji treba da rade svoje teze, jer će biti u prilici da lakše dođu i do sertifikata i do poznavanja engleskog jezika”, rekao je Novaković.

On je podsjetio da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu ove godine ušao i u jedan novi proces razmjene studenata, asistenata i profesora sa drugim univerzitetima.

Prema njegovim riječima, ove godine će 14 studenata otići na evropske univerzitete, ali i Univerzitet u Istočnom Sarajevu mora biti spreman da prihvati studente sa tih univerziteta.

“To je proces koji je tek započet. Plan nam je da to dinamiziramo i da čak 20 odsto naših studenata bude u prilici da odu na druge univerzitete”, rekao je Novaković.

Halilovićeva je istakla da je ovo prvi korak ka uspostavljanju međunarodnih standarda u obrazovanju, gdje Velika Britanija može da podijeli svoje iskustvo sa lokalnim univerzitetima.

“Saradnja će se fokusirati na engleski jezik, podučavanje i standardizaciju poznavanja ovog jezika”, rekla je Halilovićeva i dodala da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu pokazao spremnost da doprinese mobilnosti unutar Evrope i širom svijeta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments