Saradnja u realizaciji projekta „Snažna žena za stabilno društvo“

0

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je sa predstavnicima Omladinskog savjeta Istočna Ilidža, Udruženjem „Perspektiva plus“ i Centrom za socijalni rad Istočna Ilidža Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Snažna žena za stabilno društvo“, čiji je cilj poboljšanje položaja marginalizovanih žena na području Sarajevsko-romanijske regije.

Cilj projekta je da se stvore uslovi za bolji socioekonomski položaj žena, žrtava nasilja, nezaposlenih i žena iz ruralnih područja opštine, objavljeno je na internet stranici opštine Istočna Ilidža.

Projekat finansira grupa donatora u BiH – razvojne agencije ambasada Švedske, Austrije, Švajcarske i Velike Britanije, a implementira se u okviru programa „FIGAP dva 2018-2021“, koji sprovode Agencija za ravnopravnost polova BiH, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u saradnji sa džender centrima Republike Srpske i Federacije FBiH /FBiH/.

Potpisnici Memoranduma, opština Istočna Ilidža, Omladinski savjet, Udruženje „Perspektiva plus“ i Centar za socijalni rad zajedno će doprinijeti ostvarivanju ciljeva projekta, aktivno djelovati na realizaciji projekta i zajedno se zalagati za unapređivanje položaja žena kroz sprovođenje aktivnosti koje su predviđene projektom.

Božović je istakao da je ovaj projekat jedan u nizu primjera dobre prakse opštine Istočna Ilidža, koja učestvuje, ali i inicira brojne projekte čiji je cilj osnaživanje žena, posebno socijalno ranjivih i marginalizovanih grupa.

Memorandum o saradnji je potpisan juče u prostorijama opštine Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare