Saradnja sa rudnicima boksita iz Posušja i Širokog Brijega

0

ZVORNIK – Rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega isporučiće u toku ove godine više od 100.000 tona rude za potrebe proizvodnog procesa “Alumine” iz Zvornika, saopšteno je nakon današnjeg sastanka menadžmenta ove zvorničke kompanije i čelnih ljudi dva rudnika.

Iz Kompanije “Alumina” saopšteno je da je direktor Rudnika boksita iz Posušja Zvonko Landeka rekao da je najrealnije i najbliže plasirati boksit u zvorničku kompaniju.

“Naš rudnik je trenutno u potpunosti upućen na saradnju sa `Aluminom`, tako da sve količine boksita isporučujemo ovoj fabrici. Gledamo dobru budućnost i `Alumine` i našeg rudnika. S obzirom da na zalihama imamo određene količine rude, očekujemo da do kraja godine, isporučimo još 20.000 tona”, naveo je Landeka.

Direktor Rudnika boksita iz Širokog Brijega Drago Galić istakao je da je dosadašnja saradnja sa zvorničkom fabrikom bila uspješna.

“U proteklih deset mjeseci dopremili smo 33.000 tone boksita i namjera nam je da do kraja ove godine isporučimo još desetak hiljada tona”, naglasio je Galić.

U saopštenju se dodaje da rudnici boksita u Posušju i Širokom Brijegu na svojim lokalitetima imaju više od šest miliona tona rezervi rude, tako da su osigurane značajne količine za eksploataciju kvalitetnog boksita.

Na današnjem sastanku rečeno je da ova dva rudnika iz zapadne Hercegovine planiraju da u 2014. godini značajno povećaju eksploataciju i isporuku boksita za potrebe zvorničke “Alumine”, a konkretniji dogovori očekuju se u toku narednog mjeseca.

U saopštenju se navodi da su na sastanku učestvovali i predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Mile Matić, te članovi Uprave Miodrag Spasojević i Čedomir Zelenović, kao i komercijalni direktor “Alumine” Biljana Eskić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments