Saradnja sa regionalnom asocijacijom amputiraca

0

ZVORNIK – Predsjednik Udruženja ratnih vojih invalida opštine Zvornik Dragislav Mijanović i predsjednik Regionalnog udruženja amutiraca Bijeljine Gojko Šurbat potpisali su danas u Zvorniku sporazum o saradnji.
Mijanović i Šurbat istakli su da je cilj potpisivanja sporazuma zajedničko djelovanje, uključujući praćenje i razmjenu mišljenja o zakonima, uredbama i pravilnicima.

“Udruženja će usaglašavati stavove i tražiti najbolja rješenja u ostvarivanju prava ratnih vojnih invalida i civilnih žrtava rata, uz razmjenu iskustava iz rada i unapređenje zakonskih rješenja”, rekao je Mijanović.

Šurbat je istakao da će udruženja zajedno raditi i na ostvarivanju prava za amputirce koja za sada nemaju.

“Želimo da zvorničko udruženje pomogne amputircima koji nemaju nikakva prava, Riječ je o ljudima koji su izgubili dijelove tijela u saobraćajnoj nesreći ili, recimo, usljed dijabetesa. Želimo da pokušamo da izvršimo pritisak na Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske za formiranje ljekarske komisije i da i ti ljudi dobiju ocjenu invalidnosti i prava koja zaslužuju”, istakao je Šurbat.

Zvorničko udruženje ratnih vojnih invalida broji 750 članova, a Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina 620 članova u 13 opština sjeveroistočnog dijela Republike Srpske.

Prema Šurbatovi riječima, Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina okuplja sve amputirce bez obzira na uzrok koji je doveo do invaliditeta.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, koji je istakao da je dobro da se udruženja na ovaj način povezuju.

“Samo zajedno i sa dobim razumijevanjem mi ćemo moći da popravljamo uslove u kojima žive amputirci i ratni vojni invalidi, borci, porodice poginulih boraca i svi koji su zadužili Republiku Srpsku i svoj narod, kao i oni koji su izgubili dio tijela iz zdravstvenih razoga. Svi su u kategoriji stanovništva kojima država uvijek mora posvetiti posebnu pažnju”, poručio je Stevanović.

U sporazumu o saradnji navedeno je da će udruženja sarađivati i u oblasti poboljšanja društvenog statusa ratnih vojnih invalida i civilnih žrtava rata, unapređenja materijalnog i socijalnog statusa, materijalnog jačanja udruženja, kulturnih, sportskih i društvenih aktivnosti.

Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti biće sportsko takmičenje, najvjerovatnije, u ribolovu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments