Saradnja sa bibliotekama iz Lazarevca i Beograda

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras potpisan Sporazum o saradnji između zvorničke Narodne biblioteke i muzejske zbirke, Biblioteke „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca i Biblioteke „Milutin Bojić“ iz Beograda, nakon čega je u prostorijama biblioteke otvorena izložba knjiga i održano muzičko-poetsko veče. Sporazum su potpisali direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Nega Stjepanović, direktor Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković i direktor Biblioteke „Milutin Bojić“ Jovica Krtinić.

Stjepanovićeva je rekla da će potpisivanjem sporazuma dosadašnja saradnja tri ustanove biti podignuta na viši nivo, istakavši da zvornička biblioteka svakog decembra obavještava čitaoce šta od novih naslova mogu da pročitaju.

„Našim čitaocima, zbog kojih i postojimo, podnosimo izvještaj šta smo sve uradili u toku kalendarske godine i šta smo činili da bi zadobili njihovu pažnju“, rekla je Stjepanovićeva.

Ona je rekla da od 2010. godine, kada je biblioteka dobila Povelju „Đorđe Pejanović“ i kada je proglašena za najbolju Biblioteku u Republici Srpskoj, ova ustanova niže uspjehe iz godine u godinu, dodavši da nakon urađene revizije knjižnog fonda imaju oko 70.000 knjiga.

U okviru muzičko-poetske večeri nastupio je orkestar „Klub gitara“ iz Biblioteke Lazarevac.

Direktor Biblioteke „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca Jasmina Ivanković rekla je da je njihova ustanova poklonila zvorničkoj biblioteci nekoliko knjiga zavičajnih autora.

Direktor Biblioteke „Milutin Bojić“ iz Beograda Jovica Krtinić rekao je da biblioteke više nisu samo mjesta za čitanje, nego i mjesta gdje se održavaju muzičke manifestacije, tribine, poetske večeri i slično.

„Biblioteke postaju možda i poslednje oaze gde čovek može besplatno da uživa u kulturnim događajima“, rekao je Krtinić.

U okviru savečanosti dodijeljene su prigodne nagrade za sedam najredovnijih čitalaca zvorničke Narodne biblioteke u ovoj godini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare