Šarac: Vakcinisano 4.086 građana

0

Direktor Doma zdravlja „Pale“ Ivan Šarac rekao je Srni da je ova zdravljstvena ustanova od početka imunizacije do danas vakcinisala 4.086 stanovnika, od kojih je 1.985 revakcinisano, ocjenjujući da je njihov odziv dobar.

Šarac je ocijenio da je broj vakcinisanih lica na Palama i veći, s obzirom na to da su pojedina vakcinu primila u Srbiji, te apelovao na te građani da se prijeve svojim ljekarima porodične medicine kako bi bili evidentirani u Republici Srpskoj.

On je podsjetio da su intenzivnoj vakcinaciji pristupili posebno od 15. jula, kada je krenula masovna imunizacija.

„Institut za javno zdravstvo Republike Srpske isporučio nam je 6.417 doza vakcina, što nije mala količina. Paljanima su na raspolaganju bile sve vrste vakcina koje postoje. Trenutno se imunizacija obavlja vakcinom kineskog proizvođača `Sinofarm`“, naveo je Šarac.

Prema njegovim riječima, paljanski Dom zdravlja ima dovoljan broj vakcina i imunizacija se odvija svakodnevno, te pozvao sve zainteresovane građane da se vakcinišu.

On je rekao da je vakcinalni punkt radnim danima otvoren od 9.00 do 17.00 časova, a subotom od 9.00 do 15.00 časova za sve kategorije i bez prethodnog zakazivanja.

Šarac je napomenuo da se imunizacija odvija u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Srpske, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske, kao i Republičkog štaba za vanredne situacije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare