Saopštenje za javnost Fudbalskog kluba „Romanija“

0

Povodom posljednjih dogadjaja vezanih za funkcionisanje i status FK „Romanija“, uprava ovog kluba želi obavjestiti javnost o činjenicama u ovom slučaju.

Podsjećamo da je 2011. godine tadašnja uprava FK „Romanija“ zbog blokade računa od strane banke „Hypo Alpe Adia Bank“ samovoljno i bez obavještenja isključila klub iz Prve lige Republike Srpske što je Fudbalski savez RS sankcionisao prebacivanjem kluba u Treću ligu i kaznom od minus 12 bodova.

Nova uprava FK „Romanija“ naslijedila je taj sportski, ali i finansijski teret koji je 2011. godine iznosio oko 100.000 KM.

Od mjeseca avgusta 2011. godine pa do početka tekuće godine, Uprava FK „Romanija“ uspjela je da izmiri najveći dio zatečenih dugovanja prema pravnim i fizičkim licima, a klubu djelimično nadoknadi i sportsko dostojanstvo povratkom u Drugu ligu RS u sezoni 2013/2014.

Jedina neriješena finansijska pitanja iz ovog perioda odnose se na tužbe bivše uprave kluba, odnosno potraživanja predsjednika kluba Dragana Petkovića u iznosu od 25.000 KM, direktora kluba Predraga Golijanina u iznosu od 13.000 KM i člana Uprave Bože Vukovića u iznosu od 1.000 KM.

Bez namjere da razmatramo osnovanost ovih tužbi, što je i dalje nadležnost sudskih organa, ovaj postupak bivše uprave FK „Romanija“ smatramo presedanom pa čak i u profesionalnom sportu jer se ne dešava često da uprava tuži matični klub, odnosno samu sebe.

Takođe, presedan predstavlja i činjenica da su nedavno po prvi put u tradiciji ovog kluba koji, podsjećamo u ovoj godini obilježava 80. godina postojanja, poslovanje kontrolisali inspektori MUP-a RS, a po pozivu bivšeg direktora Predraga Golijanina.

Koristimo ovu priliku da obavjestimo javnost da je poslovanje aktuelne uprave FK „Romanija“ prilikom tog pregleda ocjenjeno kao uredno što nije slučaj sa pregledanom dokumentacijom prethodne uprave koja za 2009. i 2010. godinu nije ispunila ni zakonsku obavezu predaje završnog računa APIF-u.

Posebno smo iznenadjeni posljednjim istupom bivše uprave FK „Romanija“ u kojem su se obratili odbornicima SO Pale licemjerno tražeći da se izbjegne „politikanstvo“ u klubu i sportu uopšte, jer je opštepoznata činjenica da su upravo oni pokušali zloupotrebiti igrače i klub za potrebe dnevne politike.

Zbog ovakvih postupaka, Skupština FK „Romanija“ na posljednjoj sjednici održanoj 25.07.2014. godine jednoglasno je donijela odluku da bivše rukovodstvo koje je tužilo svoj klub ni na koji način ubuduće ne može biti angažovano u organima kluba, čak ni na volonterskoj osnovi.

Naša želja je da sugrađanima, ljubiteljima sporta i fudbala predstavimo jasnu i istinitu sliku dešavanja u FK „Romanija“ za koji se iskreno nadamo da će dočekati bolje dane i nastaviti da baštini ovu zavidnu tradiciju.

Skupština FK Romanija

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare