Sankcionisana 52 pijana vozača

0

ISTOČNO SARAJEVO – U dvodnevnoj akciji pojačane kontrole vozača koji upravljaju motornim vozilom pod dejstvom alkohola Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo kontrolisano je 290, a sankcionisana 52 vozača.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, alkotestirano je 236, dok je 12 odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

U okviru akcije sankcionisana su i isključena iz saobraćaja 52 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola.

Najveći broj vozača, njih 25, sankcionisan je zbog prisustva alkohola u krvi u količini od 0,3 do jednog promila, 12 vozača zbog prisustva alkohola u krvi u količini od jedan do dva promila, dok je kod jednog vozača utvrđeno prisustvo alkohola više od dva promila.

Na području CJB Istočno Sarajevo u toku prošle godine, dogodilo se 865 saobraćajnih nezgoda, što je za 14,9 odsto manje u odnosu na uporedni period 2011. godine.

Na osnovu brojčanih pokazatelja vidljivo je i značajno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i stradalih, među kojima značajnije smanjenje smrtno stradalih, ističe se u saopštenju.

U toku 2012. godine, kontrolisana su 45.424 vozila a iz saobraćaja je isključeno 1.793 vozača.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i opijata – 1.400 ili 78 odsto.

U toku januara i februara ove godine dogodilo se 149 saobraćajnih nezgoda što je za 13,9 odsto manje u odnosu na uporedni period 2012. godine. Stradalo je 14 lica ili 41,7 odsto manje u odnosu na uporedni period, dok poginulih nije bilo.

I dalje se nastavlja trend poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, kao rezultat i preventivnih i represivnih aktivnosti koje sprovodi policija.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo apeluje na vozače da ne voze pod uticajem alkohola, jer upravo saobraćajne nezgode čiji je uzrok alkohol, najčešće imaju i najteže posljedice po učesnike.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare