Sanirano 14 stambenih jedinica povratnika

0

ISTOČNA ILIDŽA – U obnovljene domove na području opštine Istočna Ilidža uselilo je 14 povratničkih porodica, a ključeve su im uručili ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i načelnik ove opštine Predrag Kovač.
U sanaciju ovih 14 stambenih jedinica Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH uložilo je 150.000 KM iz budžeta za 2010. godinu, a od 2008. do 2011. godine Ministarstvo je u različite projekte pomoći povratnicima na području Istočne Ilidže uložilo više od 1,2 miliona KM, saopšteno je danas iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

„Od ukupno izdvojenih sredstava, skoro polovina utrošena je za izgradnju devet lokalnih puteva, a 230.000 KM utrošeno je za obnovu kanalizacione i vodovodne mreže u povratničkim naseljima. Opština Istočna Ilidža je još jedan primjer ulaganja u obnovu komunalne infrastrukture, kao preduslova za održivi povratak“, rekao je Halilović.

Ključeve saniranih kuća dobili su Silvana Babić, Milko Danilović, Slađana Golijanin, Nikola Golubović, Vojko Ikonić, Svjetlana Kulina, Vlado Marković, Miladin Mastilo, Jugoslav Milidrag, Goran Prorok, Milan Rašević, Novka Šarović, Rodoljub Telebak i Radoslavka Vuković.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments