Samardžija uručio poklone učenicima generacije

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija priredio je danas prijem za učenike generacije srednjih škola sa područja grada, kojima je uručio prigodne poklone.
Samardžija je naveo da je ove godine na području grada Istočno Sarajevo srednju školu završilo 525 učenika, od kojih je pet učenika generacije koji su izabrani na osnovu postignutih školskih i vanškolskih rezultata.

„Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju na ove mlade ljude, da im poželimo uspjeh u nastavku školovanja i ukažemo na ono što grad čini za njih kako bismo u narednom periodu mogli da očekujemo rezultate od njih“, rekao je Samardžija i dodao da Skupština grada maturantima generacije za buduće školovanje obezbjeđuje i stipendije od 1.000 KM na godišnjem nivou.

On je naveo da će i narednih godina biti nastavljene ove aktivnosti, napominjući da grad godišnje za stipendije izdvaja oko 50.000 KM, a za pripravnički staž u ovoj godini biće izdvojeno oko 100.000 KM.

Samardžija kaže da grad za potrebe srednjih škola na godišnjem nivou izdvaja oko 600.000 KM, te oko 120.000 KM za manifestacije kulture i nevladine organizacije u kojima su angažovani mladi, a grad pomaže i sportske aktivnosti.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra Pale Milica Vuković zahvalila je gradonačelniku na prijemu i prigodnim nagradama, navodeći da će školovanje nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu i nakon toga pokušati da stečenim znanjem pomogne razvoj Pala, Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i BiH.

Ona je pozvala predstavnike medija i sve građane Istočnog Sarajeva da 16. juna dođu na matursku svečanost učenika Srednjoškolskog centra Pale, jer će ona biti drugačija od prethodnih.

„Mi ćemo na svojoj maturskoj svečanosti promovisati humanost, jer smo novac, umjesto za skupe haljine i odijela, uplatili za djecu oboljelu od leukemije“, rekla je Vukovićeva i pozvala sve dobre ljude da pomognu ovoj djeci.

Učenik generacije Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva Ivana Jeftović zahvalila je gradonačelniku na prijemu, a posebno profesorima, svojim drugovima i porodici koji su joj pružili podršku tokom školovanja.

Direktor Srednjoškolskog centra Pale Nedeljko Gazivoda zahvalio je Skupštini grada što podržava najbolje učenike i što promoviše srednjoškolsko obrazovanje.

On je naglasio da u srednjoškolskom obrazovanju postoje problemi, ali da ih uspješno rješavaju uz pomoć lokalne zajednice, grada i cjelokupne društvene zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare