Samardžija: Grad ima povoljnu poslovnu klimu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija izjavio je večeras da je, pored finansijske stabilnosti, ovaj grad prostor sa povoljnom poslovnom klimom prepoznatljivom u Republici Srpskoj, ali i izvan njenih granica, što su uočili mnogi investitori.

„Prošle godine smo ostvarili suficit u budžetu grada, i pored niza problema koje prate Republiku Srpsku i lokalne zajednice kada je u pitanju priliv sredstava po osnovu PDV-a“, istakao je Samardžija večeras tokom svečane akademiji povodom krsne slave grada Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića.

On je istakao da su kao rezultat povoljne poslovne klime u gradu Istočno Sarajevo, odnosno na prostoru gradskih opština, između dvije slave izvršena značajna ulaganja u infrastrukturu, proizvodne kapacitete i stambene objekte.

„Samo je na prostoru opštine Pale investirano 50 miliona KM, a značajna ulaganju su ostvarena i na prodručju opština Sokolac i Istočno Novo Sarajevo“, rekao je Samardžija.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva naglasio je da je ostvarena saradnja sa mnogim gradovima, kako u BiH, tako i u susjednim zemaljama, te sa norveškim Lilehamerom.

On je dodao da su se useljenjem u novi objekat Administrativnog centra Istočno Sarajevo stekli izvanredni uslovi za mnogo efikasniji rad Administrativne službe, ali i za uštede.

Tokom akademije dodijeljena su priznanja istaknutim pojedincima i kolektivima koji su promovisali grad Istočno Sarajevo, pa su srebrene plakete uručene Mirku Šošiću i Tomislavu Taušanu, a zahvalnice predstavnicima kompanija „Nelt“ i „Eden garden“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments