Sajam ženskog preduzetništva 12. oktobra na Tvrdimićima

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Prvi Sajam ženskog preduzetništva, kao i edukacije o temi preduzetništva, biće održan 12. oktobra na Tvrdimićima, u opštini Istočno Novo Sarajevo, najavljeno je iz ove lokalne zajednice.

Na Sajmu će se predstaviti minimalno pet udruženja žena sa područja grada Istočno Sarajevo, kao i samostalne preduzetnice koji imaju ideje i sopstvene proizvode koje žele da plasiraju na tržište.

U saopštenju se dodaje da će u okviru Sajma biti organizovana i edukacija, na kojoj će učesnici naučiti osnove preduzetništva – kako plasirati proizvode na tržište, privući i zadržati klijente, te kako koristiti internet i onlajn alate kao svojevrsnu prodavnicu.

„Biće to prilika i da učesnice razmijene iskustva o izazovima i preprekama, kao i načinima na koje su ih prevazišle na putu do poslovnog uspjeha“, navedeno je u saopštenju.

Opština u saradnji sa partnerima Udruženjem žena „Zlatne ruke“ Istočno Sarajevo i Planinarskim društvom „Trebević“ realizuje projekat „Izgradnja izletišta Tvrdimići“, koji kroz zajedničku saradnju finansiraju Ministarstvo finansija i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ambasada Švajcarske u BiH, UNDP i Investiciono-razvojna banka Republike Srpske.

Projekat ima za cilj da stanovnicima Istočnog Novog Sarajeva obezbijedi mogućnost korištenja javnog prostora za kvalitetan odmor i rekreaciju i prostor za razvijanje različitih vještina.

U saopštenju je istaknuto da ovaj projekat direktno doprinosi uređenju prostora koji će svi moći da koriste za rekreaciju, ali i razne poslovne, kulturne i sportske aktivnosti.

„Osim toga, jedan od ciljeva projekta je da doprinese i promociji preduzetništva kao jedne od ključnih oblasti u smanjenju nezaposlenosti u opštini“, navedeno je u saopštenju.

Prva faza projekta predviđa organizaciju Sajma ženskog preduzetništva i edukacije o temi preduzetništva na Tvrdimićima, koji bi trebalo da doprinese efikasnijem umrežavanju žena sa biznis-sektorom, čime će biti postignuto afirmisanje preduzetničkog duha, razvoj preduzetništva žena i njihovo aktivno uključivanje u rješevanje problema nezaposlenosti.

Sajam će biti održan kod Lovačkog doma na Tvrdimićima, od 9.00 do 15.00 časova, a zainteresovani se mogu prijavitii putem mejla privreda@opstinains.net.

Učešće na sajmu je besplatno, a rok za prijavu je 10. oktobar do 15.00 časova i broj mjesta je ograničen.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare