Sajam zapošljavanja

0

U subotu 22.novembra.2008. godine, od 10.00 – 14.00 časova u Tržnom centru „Tom“ na Palama biće održan Sajam zapošljavanja. Organizator manifestacije je Zavod za zapošljvanje Republike Srpske, a suorganizatori Opština Pale, Turistička organizacija grada I.Sarajevo i Omladinski savjet Grada I.Sarajevo.

Cilj manifestacije koja se svake godine organizuje u našem gradu jeste zapošljavanje, naročito mladih ljudi koji još uvjek čekaju posao. Pod sloganom „Iskoristite mogućnost, pronađite posao!“ Paljanima će se predstaviti poslodavci sa teritorije Grada I.Sarajevo i šire.

“Sajam zapošljavanja organizuje se radi efikasnijeg zadovoljavanja pricipa ponude i potražnje i davanja mogućnosti poslodavcima da na neposredan način izaberu prave kadrove, kao i da nezaposlenima omogućimo direktan uvid u potrebe i zahtjeve tržišta rada”, ističe se u saopštenju Zavoda za zapošljavanje RS.

Smatramo da bi građani koji treže posao naročito trebali obratiti pažnju na ponudu rada na Jahorini. Bliži se sezona i sigurno da će biti veliki broj onih koji daju sezonski posao. Ako ste mladi i nezaposleni, a tražite posao, sigurno da ne bi trebali propustiti ovu manifestaciju.

www.palelive.com 

 


 

Na samu zapošljavanja održanom u Palama uoči početka zimske turističke sezone na Jahorini za 150 radnih mjesta koje je ponudilo 20 poslodavaca apliciralo je 249 nezaposlenih izjavio je Srni direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Nedeljko Veselinović. Ocjenjujući uspješnim održani sajam, Veselinović je rekao da su poslodavci uglavnom tražili radnike ugostiteljske i turističke struke. „Ponuda radne snage bila je veća od potražnje, ali sam očekivao da će se na sajmu pojaviti više nezaposlenih s obzirom da je u evidenciji Biroa za zapošljavanje u Palama oko 100 kvalifikovanih konobara i 80 kvalifikovanih kuvara“, istakao je Veselinović. On je dodao da su na sajmu tražene i spremačice za koje nije potrebna neka određena stručna sprema. Prema njegovim riječima, određen broj poslovnih aranžmana sklopljen je već danas, dok će ostali biti zaključeni narednih dana. Sajam zapošljavanja organizovao je Zavod za zapošljavanje RS.

sarajevo-rs.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare