Sahranjena Mirjana Dragičević

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas sahranjena Mirjana Dragičević, koju su kao devetogodišnju djevojčicu mudžahedini silovali i ubili 1992. godine na području Ilijaša.

Lokalno sveštenstvo služilo je parastos u crkvi Svete Petke na sokolačkom Vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik“.

Rada Dragičević, majka ubijene djevojčice, rekla je novinarima da je poslije 20 godina dočekala da kćerkine posmrtne ostatke prenese iz Ilijaša na Sokolac i sahrani je u srpsku zemlju.

Predsjednik Kordinacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila sarajevsko-romanijske regije Mirjana Simanić istakla je da za zločin nad Mirjanom Dragičević niko nije odgovarao, kao ni i za druge zločine nad Srbima.

Sud i Tužilaštvo BiH ne treba da postoje, istakla je Simanićeva, te upitala zbog čega nastaviti njihovo finansiranje ako se 18 godina čeka da se sazna ko je silovao i ubio malu Mirjanu.

„Sud i Tužilaštvo BiH su jednostrani i pristrasni, jer samo procesuiraju zločine nad Bošnjacima“, naglasila je Simanićeva.

Prema navodima MUP Republike Srpske, grupa mudžahedina je 28. decembra 1992. u jutarnjim časovima upala u nebranjenu Gornju Bioču. Tom prilikom su ubili civila Nikolu Mićića, a ranili Milojku Draškić i Lenku Skočo, koja je, dva dana kasnije podlegla od zadobijenih povreda.

Poslije toga su, na naročito svirep i okrutan način, silovali i ubili devetogodišnju djevojčicu Mirjanu Dragićević. Majku Radu prisilili su da gleda kako joj dijete siluju i ubijaju, a zatim su i u nju ispalili više hitaca.

Majka Rada je 13 godina kasnije ispričala da su dvojica mudžahedina bili crnci, koji su imali neke povreze preko glave, dok je treći bio bijelac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare