Sadržajno veče u zvorničkoj Narodnoj biblioteci

0

ZVORNIK – U zvorničkoj Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci večeras su predstavljene knjige „Pisma iz Srbije“ i „Srbijo, Bog ti pomogo“ autora Bojana LJubenovića iz Beograda, otvorena izložba novih knjiga, te uručene nagrade najaktivnijim čitaocima u 2019. godini.

LJubenović je, predstavljajući knjige koje je objavila beogradska Izdavačka kuća „Laguna“, naveo da je riječ o satiričnim romanima koji se bave današnjom Srbijom i regionom, u kojem manje-više svi ljudi imaju iste probleme, osobine, zablude, prednosti i mane.

„U knjizi `Pisma iz Srbije` radi se o izmišljenom strancu koji nas opisuje na svoj način, a u drugoj knjizi, `Srbijo, Bog ti pomogo`, ugao je malo pomeren na jednog autentičnog seljaka iz šumadijskog izmišljenog sela, koje možda i nije baš izmišljeno“, rekao je LJubenović.

On je naglasio da su oba romana satirična i pomalo duhovita i svaki na svoj način govori o Srbiji – jedan malo direktnije, a drugi suptilnije.

„I jedan i drugi junak ovih romana pokušavaju da nam kroz blagi humor, ironiju i sarkazam kažu kakvi smo i gde grešimo, kako bi moglo da nam bude bolje“, rekao je LJubenović.

Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke u Zvorniku Nega Stjepanović rekla je da su na izložbi postavljene knjige koje su nabavljene na Beogradskom sajmu.

„Nabavljeno je više od 400 novih naslova koje će posjetioci u holu Biblioteke moći da vide u narednih pet dana“, rekla je Stjepanovićeva i dodala da izložba traje kratko jer je veliki broj čitalaca već nestrpljiv i želi da ih uzme na čitanje.

Stjepanovićeva je istakla da su uručene prigodne nagrade za desetak najaktivnijih čitalaca i korisnika usluga Narodne biblioteke u 2019. godini.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare