Sa srednjoškolcima o zloupotrebi droga

0

ISTOČNO SARAJEVO – U borbi protiv svih oblika negativnog ponašanja maloljetnika veoma je važna saradnja roditelja, nastavnika, policije, centara za socijalni rad, istakla je policajac za rad policije u zajednici u Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo Tatjana Marin.

Marinova je naglasila da iz svakodnevnih kontakata sa direktorima i psiholozima u školama, policija raspolaže informacijama da predavanja o zloupotrebi droga daju rezultate i da je prevencija ključna u rješavanju ove problematike.

Ona je dodala da se te aktivnosti provode kontinuirano tokom cijele godine na različite teme, a da je današnja tema “Zloupotreba droga” o kojoj su pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u Srednjoškolskom centru “28. juni” u Istočnom Novom Sarajevu održali predavanje.

Marinova je navela da se predavanja provode u okviru projekta “Plan preventivnih aktivnosti na sprečavanju maloljetničke delinkvencije u osnovnim i srednjim školama” koje je potpisao MUP sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

Da je prevencija najvažnija u borbi protiv maloljetničke delinkvencije, potvrdila je i psiholog u SŠC “28. juni” Renata Tešić i dodala da zbog toga u školi svakog mjeseca imaju po jedno predavanje o različitim temama.

Učenik ove škole Marko Ružić istakao je da su učenicima ova predavanja veoma korisna i da nauče mnogo toga što ranije nisu znali.

On je naglasio da svako sam bira svoje društvo, jer ima i onih za koje se zna da koriste narkotike. “Sami odlučujemo sa kojim društvom ćemo da krenemo i šta nas više privlači”, rekao je Ružić.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments