Sa Pala upućena poruka podrške srpskom narodu na Kosmetu

1

Članovi studentskih organizacija iz Republike Srpske poslali su sa Pala, prestonice Republike Srpske, poruku podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i pozvali na zaustavljanje nasilja u južnoj srpskoj pokrajini, rekao je Srni odbornik SNSD-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Luka Cicović, koji je podržao ovu akciju mladih.

Cicović kaže da je sa Pala poslata jasna poruka podrške bratskom narodu na Kosovu i Metohiji i usvajanju rezolucije u Narodnoj skupštini Srpske o zaštiti Srba na Kosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je dao podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i usvajanju ove rezolucije.

Predstavnici Unije studenata Republike Srpske, Studentskog parlamenta Istočno Sarajevo i Saveza studenata fizičkog vaspitanja i sporta juče su, nakon turnira u malom fudbalu u Palama, razvili transparent podrške bratskom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i poslali poruku da se zaustavi nasilje.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik osudio je ranije ponašanje KFOR-a u južnoj srpskoj pokrajini te je pozvao da se zaustavi nasilje.

U rezoluciji, koju bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da razmatra naredne sedmice, pozdravlja se pravo Srbije da brani pravo na opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ukoliko se kosovski Albanaci i njihove vlasti odluče za upotrebu nasilja.

Rezolucijom se, između ostalog, osuđuje konstantno kršenje ljudskih prava Srba i drugog nealbanskog stanovništva, posebno prava na život i na imovinu, od kosovskih Albanaca i njihovih vlast.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Neka mi neko objasni,da gospodin Luka Cicovic iz SNSD-a nije podržao to onda nije podrška?