Sa Interpolom u kampanji zaštite od kibernetičkog kriminala

0

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u saradnji sa Interpolom učestvuje u kampanji „Samo jedan klik“, čiji je cilj da upozori javnost na ključne taktike današnjih velikih kibernetičkih prijetnji, te da samo jedan „klik“ može napraviti veliku razliku u zaštiti računarskih sistema, mreža i ličnih podataka od sajber kriminalaca.

Kampanja upozorava da treba obratiti pažnju na sve radnje na mrežama, te da je oprez najbolji način za sprečavanje kibernetičkog kriminala i očuvanje ličnog sajber prostora.

Kampanja će istaći glavne prijetnje koje je identifikovao MUP Republike Srpske i Interpolov Program za sajber kriminal, zasnovan na podacima prikupljenim od zemalja članica, partnera iz privatnog sektora, nacionalnih agencija za kibernetičku bezbjednost i onlajn grupa za razmjenu informacija, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Osnovni savjeti o kibernetičkoj higijeni biće pružani tokom cijele kampanje kako bi se pojedincima i preduzećima omogućilo znanje o tome kako zaštititi svoje sisteme i podatke /mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk/.

Kampanji su se pridružile institucije u više od 70 članica Interpola, brojni partneri iz privatnog sektora, međunarodne organizacije, poput Kancelarije UN za drogu i kriminal /UNODK/ i Svjetskog ekonomskog foruma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments