Sa ambasadorom Slovačke razgovarano o mogućnostima saradnje

0

Ambasador Slovačke u Bosni i Hercegovini Jan Pšenica danas je sa saradnicima posjetio opštinu Pale gdje je sa načelnikom opštine Miodragom Kovačevićem i predsjednikom Skupštine opštine Pale Miroslavom Brčkalom razgovarao o mogućnostima saradnje u oblasti ekonomije, obrazovanja, turizma kao i raznim drugim poljima koja predstavljaju zajednički interes za obje strane.

Prema riječima načelnika Kovačevića, iako se radi o prvoj zvaničnoj posjeti ambasadora Pšenice Palama, ona predstavlja kontinuitet u saradnji ove opštine sa ambasadom Slovačke.

Kovačević je istakao da je delegacija Slovačke prenijela interes slovačkih preduzetnika za projekat rekonstrukcije paljanske toplane tako da je dogovoreno da opština Pale dostavi elaborat o ovoj temi koji bi naredne sedmice mogao biti predstavljen na ekonomskom forumu u Slovačkoj.

Ambasador Pšenica je rekao da su danas razmatrane mogućnosti dalje podrške Slovačke nekim konkretnim projektima na Palama u oblasti energetike i turizma.

Predstavnici opštine Pale predstavili su danas slovačkim diplomatama Jahorinu kao jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u Republici Srpskoj kao i privredne i obrazovne potencijale opštine, pa je bilo riječi i o mogućnostima bratimljenja Pala sa gradom sličnih karakteristika u Slovačkoj.

Nakon sastanka u opštini Pale ambasador Pšenica je otvorio izložbu fotografija na temu „Ustanak slovačkog naroda protiv fašizma“ koja je u saradnji sa ambasadom Slovačke u BiH postavljena u foajeu Ekonomskog fakulteta na Palama.

(www.palelive.com / D.B. / Foto: M.S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare