Sa 10. takmičenja pjevača amatera: Tražila se karta više

0

ROGATICA – Bioskopska sala Centra za sport i kulturu u Rogatici bila je sinoć pretijesna da primi sve posjetioce koji su željeli da prate jubilarno, deseto po redu, takmičenje pjevača amatera, odavno preraslo u rogatičku tradiciju.

Oni manje zahtjevni u pogledu komfora zadovoljili su se i mjestima za sjedenje u parteru. Da ne kažemo – na podu. Inače, dvorana ima 250 stolica, a pošto je i prostor za stajanje bio krcat-ispunjen, procjena je kako je takmičenje pratilo između 400 i 500 gledalaca.

U predtakmičenju standarde stručnog žirija nije zadovoljilo 20 interesenata, pa je u finalnom dijelu po dvije pjesme izvelo 18 takmičara iz Rogatice, Han Pijeska, Novog Goražda, Foče i Vlasenice. Ocjenjivali su ih dugogodišnji muzičari iz Rogatice Mile Grbović, Danko Buljugija i kolega im sa akademskim zvanjem, profesor Aleksandar Kojić.

Oni su ocijenili da je najbolje interpretacije imala Maja Jeftić iz Rogatice, a odmah iza nje Sonja Makrović sa Sokoca. Treće po kvalitetu bile su interpretacije Vedrane Ćirić iz Han Pijeska i Mitra Trifunovića iz Vlasenice, pa je žiri odlučio da mladi pjevači podijele“bronzanu medalju“.

Svi koji su kupili ulaznice imali su priliku da glasaju na njihovoj poleđini, pa je tako, po ocjeni publike, najbolji izvođač bio Dejan Pajović iz grada-domaćina. Svima pobrojanima organizator je obezbijedio novčane nagrade i diplome.

Za sjećanje na ovo takmičenje i dalji podstrek u bavljenju muzikom.U revijalnom dijelu programa gledaoce su zabavljale Nikolina Marjanović i Anastasija Rajak, polaznice Škole gitare Centra za kulturu i sport, zatim višestruki pobjednik ovog takmičenja, poznat publici i kao učesnik takmičenja „Zvijezde Grand“ Miloš Đerić iz Rogatice, kao i prošlogodišnja pobjednica Darija Pljevaljčić iz Foče.

„Ima tu dosta kvaliteta, prirodnog potencijala kome je potrebno stručno „brušenje“, tako da je prava šteta što niže i srednje muzičke škole nema prije Istočnog Sarajeva. Bilo bi dobro kada bi se nekako moglo, i ovoj djeci iz manjih gradova Sarajevsko-romanijske regije, omogućiti sticanje muzičkog obrazovanja i pružiti prilika da, pod stručnim nadzorom, nadograđuju to što im je priroda podarila“ mišljenja je profesor Aleksandar Kojić.

Zbog velikog interesovanja djece dobi do 15 godina, što je bio „starosni“ prag za učešće na 10. jubilarnom takmičenju pjevača amatera u Rogatici, u Centru za kulturu razmisliće o organizovanju iste ovakve manifestacije, ali samo za mlađe od 15 godina.


(www.palelive.com / www.opstinarogatica.com )

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare