Ruski stručnjaci započeli dezinfekciju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Tim ruskih vojnih medicinskih stručnjaka jutros je započeo dezinfekciju kompleksa Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, izjavio je Srni direktor te bolnice Nebojša Šešlija.

Prema njegovim riječima, dezinfekcija se obavlja u skladu sa dogovorima od petka, 17. aprila, kada je tim bolnice predstavio protokole u radu sa licima zaraženim virusom korona.

„Nakon toga ruski tim odredio je da jutros krene sa dezinfekcijom kruga bolnice, prostora poliklinike sa urgentnim centrom, infektivnog odjeljenja i izolatorijuma“, naveo je Šešlija.

Ističući da oprema kojom rade ruski stručnjaci do sada nije bila dostupna na ovom prostoru, Šešlija je dodao da će biti dezinfikovani i Dom zdravlja, te karantin u Studentskom centru u Istočnom Sarajevu.

„Poslije urađene dezinfekcije, uslovi za rad osoblja i sigurnost pacijenata koji ulaze u našu ustanovu biće značajno bolji“, rekao je Šešlija.

On je naveo da je u Bolnici „Srbija“ trenutno na liječenju pet lica zaraženih virusom korona.

„Dvije osobe puštene su poslije dva negativna nalaza i taj prvi klaster iz Istočne Ilidže možemo smatrati ugašenim“, naglasio je Šešlija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare