Ruski medicinski stručnjaci stigli u Opštu bolnicu u Zvorniku

0

ZVORNIK – Ruski tim medicinskih stručnjaka danas je stigao u Opštu bolnicu u Zvroniku da bi prenijeli iskustva kako se boriti s virusom korona, te obavili dezinfekciju prostorija.
Zajedno sa ruskim stručnjacima stigli su i predstavnicima Ministarstva zdravlja Republike Srpske, a sa gostima su razgovarali direktor Opšte bolnice u Zvorniku Ivan Popović i gradonačelnik Zoran Stevanović.

Popović je rekao da su stigli infektolog, epidemiolog, anesteziolog i anestetičar, koji će prenijeti svoja iskustva kako dalje raditi u borbi sa virusom, a potom će stići druga ekipa koji će vršiti dezinfekciju Opšte bolnice.

Popović je istakao da su formirani kontrolni punktovi na svim ulazima u bolnicu, respiratorna ambulanta, kovid bolnica, kao i prostor gdje se vrši trijaža svih pacijenata.

“Osobe sa respiratornim infekcijama pregleda tim ljekara zvorničke bolnice i raspoređuje gdje koji treba da ide na dalje liječenje”, rekao je Popović.

Stevanović je izrazio zadovoljstvo što će ruski medicinski stručnjaci prenijeti iskustva i pomoći u definisanju daljih koraka kad je riječ o zvorničkoj bolnici.

On je istakao da je situacija sada dobra, te da očekuje da će naredna sedmica potvrditi da se sve dobro uradilo da bi se suzbilo širenje virusa korona, ali smatra da ne smije biti opuštanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments