Ruske kompanije kupile imovinu RAOP-a

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ruski partner kupio je na današnjoj licitaciji imovinu preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ za oko 7.600.000 KM.

Predsjednik sindikata RAOP-a Siniša Milošević izjavio je Srni da se na drugoj licitaciji, održanoj u Privrednom okružnom sudu Istočno Sarajevo, pojavio ruski partner koji je bio u pregovorima sa Vladom Republike Srpske i kupio imovinu za trećinu procijenjene vrijednosti nepokretne imovine.

„Konačno je pozitivno riješena agonija RAOP-a. Prodajom je ostvareno nekoliko ciljeva koji su nam bili bitni, a to je da jedan dio radnika ode u penziju, shodno tome što je Poreska uprava Republike Srpske namirila svoja potraživanja, i što je svim radnicima povezan radni staž“, rekao je Milošević.

Prema njegovim riječima, cilj je bio da se očuva industrijska proizvodnja u Istočom Sarajevu i da se sačuva RAOP kako ne bi otišao u stečaj, jer bi se time sve ugasilo.

„Mislim da smo ostavarili najbitnije – da očuvamo RAOP, da počne ponovo da radi i da zapošljava mnogo više radnika od broja koji je trenutno zaposlen“, istakao je Milošević.

On je naveo da su imovinu, u dogovoru sa Vladom Republike Srpske, kupile ruske kompanije „Vektor plus“ i „Ker inžinjering“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare