Rukovodstvo opštine Pale u radnim posjetama Štutgartu i Pragu

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević i predsjednik SO Pale Miroslav Brčkalo otputovali su u radnu posjetu gradovima Prag i Štutgart gdje im je preko generalnog konzulata Bosne i Hercegovine zakazano više sastanaka.

Rukovodstvo opštine Pale sastaće se sa predstavnicima Ministarstva vodoprivrede sa kojima će razgovarati o njihovim iskustvima sa zaštitom od poplava, gradnji i modernoj rekonstrukciji nasipa, problemu pitke vode u poplavljenim područjima te rješavanju problema otpadnih voda.

Na sastanku sa gradonačelnikom Stutgarta biće riječi o saradnji univerziteta i razmjeni studenata kao i mogućnostima zapošljavanja nastradalih u poplavljenim područjima, a sa predstavnicima Privredne komore o mogućnostima saradnje u oblasti turizma.

Za vrijeme posjete Stutgartu, rukovodstvo opštine Pale posjetiće i gradsku elektranu Felbah gdje će tema sastanka sa upravom biti obnovljiva energija i novi koncept gdje se zajednice pojavljuju kao vlasnici i proizvođači energije i eventualna saradnja na tom planu.

Sastanci u Pragu tiču se realizacije projekta dogradnje vodovodnog sistema u dolini rijeke Prače, odnosno na relaciji Vrhprača – Podgrab koji bi trebala finansirati Vlada Češke Republike preko svoje ambasade u Sarajevu kao i mogućnostima izgradnje mini protočnih centrala od 250 kW na rijeci Prači.

(www.palelive.com / D.B. / Foto: Prag)

Vezano:

Prag – grad vina i praznih krigli


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare