„Romanijska Luča“ na manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“

0
KUD

SOKOLAC – Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Romanijska luča“ sa Sokoca predstaviće se na manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“ nastupom prvog folklornog ansambla i muzičke sekcije u Novom Sadu u subotu, 16. septembra.

U ovom kulturno-umjetničkom društvu kažu da će u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ učestvovati 30 članova prvog folklornog ansambla i muzičke sekcije koji će nastupiti sa koreografijom „Igre iz Bosilegradskog krajišta“.

Umjetnički rukovodilac „Romanijske luče“ Zoran Vrbarac rekao je Srni da ga posebno raduje što će sokolački KUD biti dio promocije kulturno-umjetničkih vrijednosti i turističkih kapaciteta Republike Srpske u Srbiji. (www.palelive.com / Srna)

„Značajno je napomenuti da je `Romanijska luča` uvrštena među pet društava od postojećih 150 koliko ih ima u Republici Srpskoj, u program ove velike manifestacije, što dovoljno govori o našem kvalitetu“, kaže Vrbarac.

On je dodao da je kulturno-umjetničko društvo na Sokocu osnovano 1974. godine i da je njegov rad, nakon pauze, ponovo oživljen 1998. godine pod imenom „Romanijska luča“.

Društvo broji oko 250 članova u više ansambala, te ima folklornu, muzičku i pjevačku sekciju.

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ biće održana od 15. do 21. septembra u 21 gradu Srbije.

U okviru manifestacije biće promovisani i turistički kapaciteti Istočnog Sarajeva nastupom kulturno-umjetničkih društava „Romanijska luča“ sa Sokoca i „Mladost“ sa Pala, predstavljanjem Matične biblioteke iz Istočnog Sarajeva, Muzičkog sastava „Katera“, Studentskog pozorišta sa Pala i nastupom glumca LJube Božovića koji će izvesti monodramu.

Organizator „Dana Srpske u Srbiji“ je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare