Romanijaputevi: „Zastavu Srbije smo postavili jer nismo imali drugu u magacinu“

0

Zastavu su postavili radnici ‘Romanijaputeva’ jer druge u magacinu nije bilo, rekao je tehnički direktor preduzeća “Romanijaputevi“ Dragan Buloščić.

Zastava države Srbije na istočnom izlazu iz Sarajeva, prema Jahorini, uz tablu s natpisom „Dobro došli u Republiku Srpsku“, biće danas uklonjena, potvrdio je za agenciju Anadolija (AA) tehnički direktor preduzeća “Romanijaputevi“ Dragan Buloščić.

Buloščić je priznao da su radnici “Romanijaputeva“ postavili zastavu države Srbije na ulaz u Republiku Srpsku.

„Riječ je o nesporazumu. Početkom decembra bila je potpuno uništena i srušena tabla s natpisom „Dobro došli u Republiku Srpsku“. Radnici su uoči praznika došli da poprave tablu s natpisom pa su postavili i novu zastavu. Ta zastava je postavljena jer u magacinu nije bilo druge, a kako bi je odmah zamijenili. Zastava će biti zamijenjena. Mislim da će danas doći nove zastave. Ponavljam, riječ je o nesporazumu, jer drugih zastava nije bilo“, rekao je Buloščić za AA.

Buloščić je dodao da gotovo niko nije objavio vijest o tome da je srušena tabla s natpisom „Dobro došli u Republiku Srpsku“, a da su svi reagovali na postavljanje zastave Srbije, što smatra neprimjerenim.

Postavljanje zastave države Srbije na izlazu iz Sarajeva izazvalo je interes javnosti u cijenom regionu.
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nazvao je taj čin provokacijom, a državni zastupnik Šemsudin Mehmedović zatražio da se odgovorni uhapse i kazne.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare