Romanija putevi: Godišnji obrt 20 miliona KM

0

SOKOLAC – Preduzeće „Romanija-putevi“ sa sjedištem na Sokocu, koje zapošljava 302 radnika i pokriva 14 opština Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije, ima godišnji obrt sredstava od 20 miliona KM.

Tehnički direktor ovog preduzeća Dragan Buloščić rekao je danas Srni da je ovih dana završeno probijanje trase na izgradnja puta u dužini sedam kilometara Borike – Stari brod na području opštine Rogatica u vrijednosti 400.000 KM.

Prema njegovim riječima, završena je sanacija, odnosno presvlačenje podloge novim asfaltom dionice Rogatica – Borike u dužini oko 18 kilometara, a vrijednost ugovorenih radova je četiri miliona KM.

Buloščić je napomenuo da je u toku izgradnja puta Han Pijesak – Gođenje – Budeta u dužini osam kilometara, odnosno pripreme za asfaltiranje ove dionice sa ugradnjom propusta u vrijednosti oko 2,5 miliona KM.

On je dodao da je u toku i rekonstrukcija dijela gradskih ulica u opštini Rogatica u vrijednosti 500.000 KM.

Pri kraju je i rekonstrukcija tunela u Rožajama u Crnoj Gori sa hidroizolacijom, a vrijednost ugovorenih radova je 350.000 evra.

U planu je izgradnja tunela u Plužinama, kao i tunela kod Podgorice.

Buloščić je rekao da se u u krugu preduzeća gradi hala za smještaj vozila, kao i za proširenje radioničkih kapaciteta u vrijednosti milion KM. U toku je i montiranja asfaltne baze u Podromaniji kod Sokoca,a vrijednost ugovorenih radova je oko tri milina KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare