Romanija bez para za nastavak takmičenja

0

Bez obzira na dobre rezultate u prvom dijelu šampionata Srpske postavlja se pitanje da li će ekipa Romanije sa Pala uopšte da nastavi takmičenje u drugom dijelu sezone jer se klub nalazi u finansiskim problemima. Sredstva koja su odobrena iz budžeta opštine Pale nisu dovoljna ni za plaćanje troškova suđenja. Sjednica skupštine kluba koje je održana prije nekoliko dana je prekinuta, a nastavak na kojem se očekuje rasprava o proljećnom dijelu sezone biće održana u utorak. Direktor Romanije Predrag Golijanin istakao je da su sredstva koja su planirana budžetom SO Pale nedovoljna da klub nastavi takmičenje u proljećnom dijelu sezone.

– Iznos koji nam je odobren iz budžeta je nedovoljan i s tim sredstvima možemo pokriti samo troškove suđenja svim ekipa. Nalazimo se u teškoj finansijskoj situaciji i u pitanje je doveden nastavak takmičenja u proljećnom dijelu sezone. Održali smo sjednicu skupštine koja je prekinuta i nastaviće se u utorak, kada ćemo raspravljati o nastavku prvenstva. Prošle godine dobili smo saglasnost i obećanje od ljudi iz opštine Pale da, ukoliko uđemo u Prvu ligu RS, možemo računati na njihovu finansijsku podršku. Zašto su naglo promjenili svoju odluku nije mi poznato, ali znam da su nekim svojim potezima ugrozili normalno funkcionisanje kluba. Na prvom dijelu skupštine usvojili smo finansijki izvještaj i izmjene statuta, a usvojene su i promjene na grbu. Tako će naši igrači u budućnosti da nose bijelu opremu – rekao je Golijanin.

Šef stručnog štaba Romanije Dragan Radović vjeruje da će biti pronađeno povoljno rješenje finansijskih problema, kako bi njegova ekipa normalno nastavila takmičenje. Svi iščekujemo nastavak skupštine kako bi vidjeli da li će problemi biti rješeni. Dugovanja prema stručnom štabu i igračima su velika, a još uvjek ne znam da li će biti odlazaka iz kluba. O dolascima neću ni da pričam jer nam finansije to ne dozvoljavaju. Prvenstvo smo počeli sa 28 igrača, a završili sa 14, pa mislim da je uspjeh i deseto mjesto koje smo zauzeli. Ukoliko ovi problemi budu prevaziđeni očekujem da na proljeće ostvarimo svoj cilj, a to je opstanak u prvoligaškom društvu – zaključio je Radović.

(Blic)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare