Rogoj slabo očišćen

0
ilustracija
ilustracija

FOČA – Na magistralnom putu Foča – Sarajevo, preko prevoja Rogoj, na kolovozu ima dosta ugaženog snijega, a saobraćaj se odvija usporeno i vrlo otežano.

Za razliku od prethodna dva dana, kada su padavine bile jače, od jutros pada nešto slabiji snijeg.Visina snježnog pokrivača na Rogoju je preko jednog metra.

Regionalni putni pravac Foča – Čajniče, preko prevoja Potrkuša, od sinoć je prohodan, a mašine „Srbinjeputeva“ na njegovom probijanju radile su od ranih jutarnjih časova do ponoći, potvrđeno je Srni u ovom preduzeću.

Ovaj put je jedina veza juga sa ostatkom Republike Srpske, kroz njenu teritoriju. Prohodan je i regionalni pravac Foča – Čelebići, preko prevoja Bakić, na kojem je visina snijega oko 120 centimetara.

Vožnja ovim putem preporučuje se samo terenskim vozilima. Od Čelebića prema crnogorskoj opštini Pljevlja je neprohodno, a mašine „Srbinjeputeva“ danas bi trebalo da očiste dionicu do granice sa Crnom Gorom.

Najteža situacija je na regionalnom pravcu Dobro Polje – Kalinovik gdje jaka mećava stvara snježne smetove i preko dva metra, a u „Srbinjeputevima“ tvrde da ulažu velike napore kako bi veza za Kalinovik bila prohodna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare