RK „Pale“ deložiran iz dvorane „Peki“

0

Rukometni klub „Pale“ od osnivanja 2012. godine trenira u sportskoj dvorani „Peki“. Zbog upotrebe rukometnog ljepila, koje koriste svi rukometaši na svijetu, deložirani su iz dvorane.

Opština Pale, u čijem je vlasništvu sportsko-rekreativni centar „Peki“, zaključila je da ljepilo koje pada sa ruku igrača na parket, šteti podlozi dvorane. Kako bi zaštitili parket u sali, rukometaši su prestali koristiti ljepilo na treninzima i utakmicama, ali to isto nisu učinile gostujuće ekipe. Nakon posljednje utakmice protiv Bileće, rukometaši Pala dobili su zabranu korišćenja dvorane.

– Direktorka dvorane nas je uputila da idemo u Sokolac. Prema njenim riječima, imamo skijanje, borilačke vještine i odbojku, tako da rukomet u Palama nije potreban – kaže Siniša Karišik, trener i osnivač RK „Pale“.

Karišik ističe da ovo nije jedini pokušaj da se podstakne gašenje rukometa u Palama. Ranije su na meti bili i najmlađi članovi kluba.

– Hajde što mi seniori ne možemo da igramo, ali zašto našoj djeci ne daju, oni ne koriste ljepilo. Zato što se ne može sala izdavati za djecu subotom i nedeljom, tako da je 120 djece ostalo na ulici – naglašava Karišik.

Direktorka dvorane „Peki“ Gordana Samardžija poručuje da je zabrana za rukometaše epilog dogovora načelnika opštine i predsjednika tog rukometnog kluba, te da je u interesu da se očuva dvorana.

– Rješenje se mora naći. Niko nije protiv rukometnog kluba. Dali smo svim klubovima besplatne termine do kraja godine. Svi imaju isti tretman, ali ne možemo se ovako ponašati i uništavati imovinu – dodaje Samardžija.

Mašina za poliranje parketa košta oko sedam hiljada maraka. Dok se ne nađe rješenje, neizvjesno je da li će rukometaši nastaviti takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.


Rukometni klub Pale, RK Pale

(www.palelive.com / RTRS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare