Resertifikacija standarda upravljanja kvalitetom

0

SOKOLAC – Načelnik Opštine Sokolac, Milovan Bjelica, danas je u svome kabinetu održao sastanak sa predstavnicima firme „Stratoheros“. Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za opštu upravu Ljiljana Damjanović i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Mitar Pržulj.

Povod ovog sastanka bio je obnavljanje standarda 9001 tj. standarda upravljanja kvalitetom, kako bi opština Sokolac bila međunarodno sertifikovana organizacija koja može da aplicira i na međunarodne fondove.

„Stratoheros“ je firma koja pruža usluge poslovnog savjetovanja, a ona je u poslovnoj saradnji sa firmom „Bureau Veritas“ konsultantskom firmom koja dodjeljuje međunarodne standarde potrebne jedinicama lokalne samouprave da bi njihovi projekti koje bi kandidovali međunarodnim organizacijama imali bolji kvalitetet i prodaju, objasnio nam je direktor ove firme Damir Anić.

Ljiljana Damjanović, načelnik Odjeljenja za opštu upravu, rekla nam je da je OS 2009. godine dobila standard upravljanja kvalitetom, ali da je njegov rok trajanja tri godine, tako da je u julu 2012. godine istekao. Dodala je i to da standard 9001 treba da ima svaka jedinica lokalne samouprave i da je obaveza da opština uradi ponovnu resertifikaciju ovog standarda.

„Sa obzirom ba je budžet opštine Sokolac socijalno nerazvojnog karaktera zbog dosadašnjih dugova koje je nasledio sadašnji načelnik, mi smo se bazirali na kandidovanje projekata na međunarodne fonodve, vladine i nevladine organizacije da bismo time unaprijedili opštinu jer jedino iz tih sredstava možemo nešto učiniti u povodu razvoja naše opštine“.

Damjanovićeva je dodala da je sa firmom „Stratoheros“ postignut preliminarni dogovor na kraju kog se zaključilo da će do polovine februara biti izvršena edukacija za službenike administrativne službe i predstavnike privrednog života na području naše opštine i da će se na osnovu ove edukacije moći zaključiti koji su od standarda prioritetni da se uvedu u našu opštinu.

„Imamo ponuđenje standarde za razvoj energetske efikasnosti, zatim standarde ekologije i zaštite životne sredine, sa obzirom da smo se nekad u preliminarnim razgovorima sa ministarstvima i nevladinim organizacijama odlučili za razvoj turizma, standard za ekologiju i zaštitu životne sredine bio bi bitan prilikom kandidovanja naših projekata po tom pitanju.“ – istakla je Damjanovićeva.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare