Repertoar KC Pale za septembar 2009.

0
  • 07.09.2009. Film „Hari Poter i Polukrvni Princ“ – ponedjeljak u 19 časova

U filmu „Hari Poter i Polukrvni princ“ Hari započinje šestu godinu u Hogvortsu, dok Lord Voldemor širi haos po Britaniji, i pritisak da ga pobijedi postaje sve jači. Koristeći staru Knjigu napitaka koja je prethodno pripadala „Polukrvnom princu“ Hari je u stanju da poveća svoje znanje magije i da se pripremi za bitku. Međutim, prethodno mora da pomogne Dambldoru da otkrije tajnu Voldemorove potrage za besmrtnošću – lokaciju Horkruksa. Ali potraga za Horkruksima i bitka koja slijedi u Hogvortsu ima tragičan ishod – i navode Harija da vijeruje da on mora da pođe sam da savlada Mračnog Gospodara. Hari sumnja da se zlo možda krije i u samom zamku, ali Dambldor je još uporniji u pripremama Harija za posljednju bitku, za koju zna da se brzo približava. Zajedno rade kako bi pronašli ključ da otključaju Voldemorovu odbranu a kako bi se to privelo kraju, Dambldor regrutuje svog starog prijatelja i kolegu, dobro povezanog i pravog boema profesora Horacija Slugorna, za koga Dambldor vijeruje da posjeduje značajne informacije. U međuvremenu, učenici su pod napadom vrlo različitih suparnika dok tinejdžerski hormoni divljaju kroz grudi. Hari je sve zainteresovaniji za Džini ali i Din Tomas je. Lavander Braun je odlučila da je Ron pravi za nju ali nije računala na čokolade Romilde Vejn.

A tu je i Hermiona koja gori od ljubomore ali je odlučna da ne pokaže svoja osjećanja. Dok romanse cvjetaju, jedan učenik ostaje po strani. On je riješen da ostavi mračni znak. Ljubav je u vazduhu ali tragedija se približava i Hogvarts možda nikada neće biti isti.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=tGx-guCYqiM}

  • 11.09.2009. Dani Duška Trifunovića – petak u 11, 12, 13 i u 19 časova

„Pjesnički čas“
Posjeta OŠ Mokro
Posjeta OŠ Pale
Posjeta OŠ Srbija
Učestvuju pjesnici:
Tode Nikoletić, Ljubivoje Ršumović, Milovan Jevtović, Nedeljko Zelenović
„Djeci u čast“

Nastupaju svi gore navedeni pjesnici,

– DODJELA KNjIŽEVNE NARADE „DUŠKO TRIFUNOVIĆ“  i proglašenje najboljih dječijih radova po konkursu na temu „Šta bi dao da si na mom mjestu“

  • 12.09.2009. Dani Duška Trifunovića – subota u 19 časova

„Veče za odrasle“
BESJEDA O DUŠKU,
kazuje Đorđo Sladoje,
„Knjižnjvni susret pjesnika“
Đorđo Sladoje, Mirko Vuković, Boro Kapetanović, Branko Brđanin, Tode Nikoletić, Dejan Gutalj, Nedeljko Zelenović

  • 13.09.2009. Dani Duška Trifunovića – nedjelja u 9 časova

Pomen Dušku Trifunoviću na Svetoj liturgiji u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice u Palama

  • 14.09.2009. Film „Ledeno doba 3 – Dinosaurusi dolaze“ – ponedjeljak u 19 časova

Ledeni junaci iz blokbastera “Ledeno doba” i “Ledeno doba 2: Otapanje” se vraćaju u nevjerovatnoj avanturi za sve generacije. Skret i dalje pokušava da uhvati oduvijek željeni žir (a možda će prije uspjeti da pronađe ljubav svog života), Meni i Eli očekuju rođenje njihovog mini-mamuta, Sid upada u nevolju kada pokušava da napravi svoju porodicu otimajući jaja dinosaurusa, a sabljasti tigar Dijego se preispituje da li je postao previše ’’nježan’’ družeći se sa svojim drugarima. Na zadatku da spasu bespomočnog Sida, družina ulijeće u misteriozni podzemni svijet gde dolaze u bliski kontakt sa dinosaurusima, neprijateljski nastrojenim biljkama i životinjama i tako upoznaju jednooku lasicu, Baka.

„Ledeno doba 3: Dinosaurusi dolaze“, najnoviji je nastavak hit serijala „Ledeno doba“, koji je do sada zaradio preko 1.2 milijarde dolara širom svijeta. Film “ Ledeno doba 3: Dinosaurusi dolaze“ režirao je Karlos Saldana, koji je režirao drugi i bio koreditelj prvog filma u serijala. Film je producirala kuća Blue Sky Studios, zaslužna za naslove kao što su serijal „Ledeno doba“ i „Horton’’.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=LTF7jL4mKxg}

  • 21.09.2009. Film „Mamurluk u Vegasu“ – ponedjeljak u 19 časova

Film reditelja Toda Filipsa (Todd Phillips) ušao je u američke bioskope 5. juna i preko vikenda bio najgledaniji sa čak 44,9 miliona zarađenih dolara, za nijansu više od favorizovanog „Piksarovog“ (Pixar) animiranog filma „Up“.  Radnja filma počinje kada Dag sa tri prijatelja odlazi u Las Vegas da proslavi momačko veče. Njegovi prijatelji sljedećeg jutra u kupatilu sobe u hotelu pronalaze tigra, a u ormanu šestomjesečnu bebu. Jedini, koga ne mogu da pronađu je Dag. Prijatelji pokušavaju da se vrate unazad kroz nejasna sjećanja kako bi uvidjeli gde je krenulo naopako i vratili Daga u Los Anđeles na vreme za venčanje.

U filmu igraju Bredli Kuper (Bradley Cooper), Ed Helms, Zek (Zack) Galifianakis, Heder Grejm (Heather Graham) i Džastin Barta (Justin Bartha).

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=rwZl2Gk8bFo}

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare