Renoviran krov na porodičnoj kući Krsmana i Draginje Delić

0

SOKOLAC – Boračka organizacija opštine Sokolac ovih dana, među ostalim aktivnostima, organizovala je radove na rekonstukciji i sanaciji krova na porodičnoj kući Krsmana i Draginje Delić u Sokocu, roditelja poginulog pripadnika Vojske Republike Srpske Slaviše Delića.

Starina Krsman, kako nam reče, godinama pokušava da obezbijedi sredstva za renoviranje i sanaciju krova.

Već pet godina krov je u veoma jadnom stanju. Tražio sam od nadležnih da mi pomognu. Evo, konačno, došlo je vrijeme da riješim taj dugogodišnji problem. Potkrovlje i sprat istog njega su oštećeni od vlage. Hvala načelniku opštine Sokolac Milovanu Bjelici i Boračkoj organizaciji naše opštine što su se uključili u ovu akciju. Smirio sam veliku brigu, kaže Krsman, dodavši da je posebno zadovoljan što je ovaj posao završen zbog svojih najmlađih unuka Gordane i Anđele Dobrilović, koje su, kako reče, uvijek uz svog djeda.

Inače, porodična kuća Delića sagrađena je 1975. godine, u vrijeme, kako reče Krsman, kada je školovao četvoro djece u Sarajevu i dvoje u Sokocu.

Kazivao nam je nesrećni otac i o pogibiji sina Slaviše. Desilo se to 12. februara 1993. godine. Imao je 31 godinu kada je završio ovozemljski život u sarajevskom ratnom paklu.

Živim u velikom bolu već dvije decenije. Nikako ne mogu da zaboravim trenutak iz jednog dana 1985. godine, kada mi je Slaviša pomenuo da hoće da se ženi. Bio sam presrećan. U Sarajevu sam kupio sve za njegovu sobu. Ne mogu da prežalim što se nije oženio. Sve bih dao da su oko mene njegovi potomci. Lakše bih nosio tugu, s bolnim uzdahom priča Krsman..

Prema riječima predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije opštine Sokolac Miladina Gaševića, za sanaciju krova porodične kuće Delića izdvojeno je 1.000 maraka iz sredstava namijenjenih za dopunska prava boraca, koja se iz budžeta opštine usmjeravaju na račun Boračke organizacije.

Ovi radovi koštaće oko 4. 500 maraka. Boračka organizacija je izdvojila, kako rekoh, 1.000 maraka. Organizovali smo kupovinu materijala, platili majstore, obezbijedili im hranu i gorivo. Ostala sredstva obezbijedila je porodica, a riječ je o nepovratnim sredstvima Ministarstva za rad i boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske, koja su namijenjena isključivo za rješavanje stambenih problema boračke populacije, ističe Gašević, i dodaje da će Boračka organizacija učiniti sve što je potrebno da se na kući Delića zamijeni i dio stolarije.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments