Rekreaciono – sportskom centru 200.000 KM umjesto milion

0

ZVORNIK – U rekonstrukciju i nadogradnju Rekreaciono-sportskog centra Zvornik biće uloženo 200.000 KM, umjesto ranije planiranih milion KM, potvrdio je danas potpredsjednik Skupštine opštine Zvornik Danijel Dragičević.

Dragičević je rekao novinarima da je prvobitna odluka o utrošku ovih sredstava promijenjena, pa će 800.000 KM biti preusmjereno na kupovinu zemljišta za proširenje Poslovne zone „Jadar“ u Karakajskom polju.

Ističući da dva preduzeća u stečaju iz Karakaja raspolažu zemljištem ukupne površine od 110 dunuma, Dragičević je rekao da je odlučeno da se veći dio sredstava preusmjeri za kupovinu imovine od „Inženjeringa“ i „Autotransporta“ i ponudi investitorima u Poslovnoj zoni za otvaranje novih poslova.

„Kupovinom imovine i zemljišta ovih preduzeća u stečaju opština sprečava njihovo propadanje i obezbjeđuje ponudu investitorima koji će otvoriti nova radna mjesta“, rekao je Dragičević.

Direktor Rekreaciono-sporskog centra Vladan Matić rekao je da se prvobitno planiranim sredstvima mogao u potpunosti renovirati ovaj objekat i dodao da je bilo planirano da se u nadograđenom dijelu otvori neka vrsta rehabilitacionog centra.

On je pojasnio da je bilo planirano otvaranje dvije „slane“ sobe za liječenje osoba od astme i bronhitisa, dvije saune, te kafić sa pogledom na Drinu, što bi ovoj ustanovi pomoglo da bolje posluje i da se ne oslanja na opštinski budžet.

„S obzirom na to da je većina planiranih sredstava za ovu namjenu preusmjerena, uradićemo samo najneophodnije poslove, od kojih su najhitniji zamjena stakla na krovu, renoviranje svlačionica, te u nekim prostorijama zamjena podne podloge“, pojasnio je Matić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare